10e Schlagerfestival Ethias Arena Hasselt

https://soundcloud.com/user-489972202/schlagerfestival-hasselt-27317

Een Ethias Arena, tot de nok gevuld! Alle ambianceregisters werden opgedraaid voor het ‘Schlagerfestival der schlagerfestivals,’ aldus Chris Van Tongelen van de Romeo’s. De essentie van Schlagermuziek wordt u vakkundig uitgelegd door Lindsay. Een reportage voor ‘Start je dag’ op Radio 2.

Exentrieke boa’s, fluoriserende hoedjes en pruiken, kortom  Ethias was gevuld met een feestende mensenmassa.   Polonaisegewijs werd er meegebruld met smartlappen, Marie-Louises en andere meezingers.
 Het Schlagerfestival is de voorbije 10 jaar uitgegroeid tot een onvergetelijke happening.  De bezoekers willen  allemaal de alledaagse sleur van zich afschudden.  Letterlijk dan.  De werkdruk, sociale verplichtingen en stress worden achtergelaten en maken plaats voor uitgelaten uitbundigheid.  Dit amusement is erg aanstekelijk.  De bezoekersaantallen stijgen elk jaar aanzienlijk.

10e Schlagerfestival, een wervelend jubileum!

Deze artiesten mochten het jubilerende schlagerfestival opluisteren:  Johan Verminnen, Umberto Tozzi, De Romeo’s, Jo Vally, Sasha & Davy, Yves Segers, Willy Sommers, Matthias Lens, Laura Lynn, The Lynn Sisters.  Met presentator Kürt Rogiers was de affiche van Het Schlagerfestival  compleet.
Uit de reportage blijkt dat hij bijzonder veel moeite had om dames op veilige afstand te houden. (Of wat had je gedacht! 😉

De sfeer zat er vanaf de eerste noot in.  Toch duurde het pas totdat Lindsay de bühne beklom voor de eerste serieuze polonaise een feit was. “Je kan hier iedereen tegenkomen” vertrouwde de zus van Christoff me toe: “Van arbeider tot advocaat!”

 

 

Deze vind je wellicht ook leuk

Laat een commentaar achter