Het slaagpercentage van rookstopsessies ligt hoog

https://soundcloud.com/user-489972202/rookstop-sessie

Stoppen met roken in groep blijkt bijzonder efficiënt te zijn.  Hieronder de reportage over het nut van rookstopsessies.   Aan het woord:  tabacoloog Inge Goffart en een aantal deelnemers die getuigen over hun hunker naar de sigaret en hun strijd ertegen.

 

Samen stoppen met roken.  Een lovenswaardig initiatief van Tongeren, Bilzen en Riemst. voor het (gratis) programma,  vier maanden lang  begeleidt  tabacoloog Inge Goffart een groep rokers tijdens rookstopsessies.
Uit de reportage blijkt dat rokers bijzonder gemotiveerd zijn om de sigaret uit hun leven te bannen, maar vaak ontbreekt hun de wilskracht om de hardnekkige verslaving een halt toe te roepen.

rookstopsessies

Zelfs verstokte rokers hebben baat bij rookstopsessies.  Mekaar steunen en stimuleren helpt om rokers door deze moeilijke tijd te loodsen.  In groep stoppen geeft hun zelfvertrouwen vleugels.   Er is ook een vorm van sociale controle.  Niemand wil de eerste zijn om op te geven.  In groep is hun wilskracht erg groot.  Een voorbeeld hiervan is de getuigenis van het koppel in de reportage: en ik citeer: “samen stoppen tot de dood hen scheidt.”
Vaak zijn rokers beschaamd voor hun rookgedrag.  Een huis dat stinkt als een asbak, kleinkinderen die opmerkingen geven.

medicatie

Inge Goffart hecht bijzonder veel belang aan het psychologische aspect van de zaak.  wordt er gerookt bij stress, uit gewoonte, na het eten of om zichzelf een houding te geven.  Lichamelijke hunker naar nicotine wordt ook aangepakt met de juiste medicatie.  In drie maanden tijd kon Inge een prachtig resultaat optekenen.  70 tot 80 procent van de cursisten werden ‘rookvrij’ na het bijwonen van rookstopsessies

 

Deze vind je wellicht ook leuk

Laat een commentaar achter