Jeneverfeesten

https://soundcloud.com/user-489972202/jeneverfeesten

“Aandacht aandacht!”
De belleman van Hasselt wordt ongetwijfeld gekozen voor zijn onberispelijk Hasselts accent, maar ook voor het aantal decibels dat hij uit zijn longen kan persen tijdens de aftrap van de jeneverfeesten. Zijn stem was niet alleen te horen op de Hasseltse Vismarkt,  maar over gans de stad Hasselt. Het Hasseltse ‘witteke’, het Jenevermuseum, confréries en culinaire hoogstandjes staan centraal op de Hasseltse Jeneverfeesten.

Twee dagen lang staat Hasselt op zijn kop. Een rijke traditie die alle Hasselaren uitbundig vieren tijdens het derde weekend van oktober.  Muziek, straattheater,een kelnerloop en het ‘Borrelmenneke’ dat één keer per jaar water in jenever verandert. Het edele vocht vloeit er rijkelijk en doet de tongen loskomen. Voor een radioreporter een zegen! De loftuigingen over het Hasselts Witteke mochten niet ontbreken in deze reportage.

Muzikanten die verstrikt raakten in hun eigen gelal, feestvierders die zich excuseerden voor hun uitgestoten alcoholdampen. Heerlijk!
Beluister de reportage en stel je de vraag: Ga ik er volgende keer ook naartoe? Doe jezelf een plezier en ga naar de Jeneverfeesten!

Deze vind je wellicht ook leuk

Laat een commentaar achter