FC De Kampioenen: première derde film: FOREVER

https://soundcloud.com/user-489972202/FC-De-Kampioenen-3-forever

‘FC De kampioenen’ trekt weer volle zalen.

Parkeren aan Kinepolis Hasselt was quasi onbegonnen werk gisteren.
Blijkbaar was heel Limburg op de been voor de avant-première van de nieuwe kampioenenfilm.
De cast van FC De Kampioenen 3, ‘Forever’ gaf een acte de présence. U krijgt een paar quotes van enthousiaste fans. Uitgezonden tijdens ‘Start je Dag’ op Radio 2.

Een sluw plannetje brengt DDT aan het hoofd van FC De Kampioenen.  Boma wordt aan de zijlijn gezet en een nieuw team hijst zich in de kleuren van DDT CARS.  De Kampioenen kunnen hun naam en eer terugkrijgen als ze ervoor strijden in het stadion.    wie wint mag zijn ploeg “F.C. De Kampioenen” blijven noemen.  Daarom zoeken ze getalenteerde voetballers in een Afrikaans  dorp, waar Pol lang geleden nog medische hulp verschafte voor Artsen Zonder Grenzen.  Een schitterend avontuur in een prachtige Afrikaans decor.   Na afloop van de film registreerde ik enkel laaiend enthousiaste reacties.  Vlamingen zijn de Kampioenen lang nog niet beu, ondanks de eindeloze herhalingen op tv.  Vooral kinderen kunnen niet genoeg krijgen van de succesvolle reeks.  Vooral ‘Markske’ en ‘Xavier’ zijn populair bij jonge kijkers.  Herman Verbruggen kreeg tijdens de acte-de-présence een chocomelk van een jonge fan, tot groot jolijt van het talrijk opgekomen publiek.

 

Voor de ‘worst van Vlaanderen’ hoeft het niet meer

‘De worst van Vlaanderen’ :Een minder flatterende titel die Marijn Devalck zichzelf toedeelde in een kort interview, dat u hier kan beluisteren.  Carry Goossens had al eerder zijn afscheid aangekondigd en ook Pascalleke zou na ‘Forever’  de tapkraan definitief dichtdraaien.   Mogelijk valt na deze derde film het doek over FC De Kampioenen, maar de Vlaamse kijkers blijven smullen van de herhalingen op tv en telkens komt er een generatie bij, die geniet van de fratsen van de Kampioenenkliek.

 

Deze vind je wellicht ook leuk

Laat een commentaar achter