Naar Dubai en Abu Dhabi met de Blauwe Vogel

Het is haast niet te geloven dat Dubai enkele decennia geleden nog een woestijn was.  Vandaag staat hier ‘s werelds hoogste wolkenkrabber, het grootste shoppingcenter, de grootste fonteinen,… Groot, groter grootst is misschien wel het motto van deze wereldstad !  Een toeristische trekpleister dus.
In de rol van reporter reisde ik mee naar deze Arabische metropool en ik was benieuwd naar de  reacties van de reizigers.

Een mix van traditionele souks, hypermoderne architectuur, gigantische shopping malls en het allernieuwste van top entertainment. Er staat nog altijd geen rem op de groei & innovatiedrang.  Nergens voel je een stad zo intens groeien als hier !  Roger en Laurette waren duidelijk onder de indruk van de grootsheid van Dubai.

Dubai

burj Khalifa

Het hoogste gebouw ter wereld, Burj Khalifa, is met een totale hoogte van 828 meter prominent in de skyline van Dubai. Wij gingen met de snelste passagierslift ter wereld naar het observatieplatform “At the Top”  In het filmpje durft
een medereiziger niet achterom te kijken terwijl ik haar op de 224ste verdieping interview.

Dubai Mall

De Dubai Mall is het allergrootste overdekte winkelcentrum ter wereld. Je kan je maar beter voorzien van degelijke wandelschoenen om meer dan 1200 winkels te bekijken.   verder vind je er een grote indoor ijsbaan, een bioscoopcomplex met 22 zalen en een indoor aquarium dat ( uiteraard!) het grootste ter wereld is.

jeepsafari

Met uit de kluiten gewassen 4X4’s trokken we met z’n allen door de woestijn van Abu Dhabi.  Niet voor doetjes!
Als een speedboot die door over de golven raast, trotseerden we met een rotvaart de woestijnduinen.  Blij dat we even halt hielden om te genieten van de zonsondergang.   Wanneer we bekomen waren van de emoties konden we gastronomisch genieten van een  bbq in een woestijnkamp.  Als onze buikjes goed gevuld waren, kregen we een
bevallige blik op de buik van een bijzonder sensuele buikdanseres.

Paul in woestijn

kortom, teveel indrukken om allemaal neer te schrijven.  Het filmpje maakt veel duidelijk!
Voor meer informatie surf naar De Blauwe Vogel.
Maak eens kennis met de immer sympathieke zaakvoerder Trudo:  Hier stelt hij ook een erg mooie bestemming voor: Kroatië

 

 

Deze vind je wellicht ook leuk

1 commentaar

Crossit Media 2 februari 2020 at 11:17

De mannen van het ‘goe leven!’

Antwoorden

Laat een commentaar achter