De Kemping

De Kemping

Tijs Vanneste en tien jongeren worden ‘campinguitbaters’

Jelle en Tijs Vanneste (ziet em Duun) waren vanmiddag volop bezig met het klaarmaken van het kampterrein ergens op de grens tussen Geel, Mol en Dessel. Ik betrapte hen bij de opnames van de Vrt-documentaire ‘De Kemping’, die in januari op de buis komt. In een sappig en aanstekelijk Kempisch dialect kwamen ze erover vertellen in mijn radioprogramma: ‘Komkommertijd’. Hieronder vind je de podcast.

Benieuwd naar hun vorderingen stapte ik daags nadien af op de camping. Ik trof er Thijs aan met de gitaar in aanslag omringt door een filmcrew.
Of ik even wou wachten. Geen probleem.

Tijs Vanneste (41) was daags voordien komen afzakken naar de studio van Radio Mol. “Ik heb een plan!” begon hij zijn betoog. Met 9 jongeren wil hij een camping uitbouwen waar je deze zomer met je bubbel kan kamperen.

Het zijn jonge mensen die problemen ondervinden bij hun zoektocht naar werk. “Door samen te werken, problemen op te lossen en werk te organiseren kweken ze skills, die ze straks kunnen aanwenden in een job” legt Tijs uit.

Parel van de Kempen

Waar Retie, Dessel en Mol, samenkomen komt ‘De Kemping’ De samenvoeging van ‘camping’ en ‘Kempen’. De Kemping is drie weken open van 3 augustus tot en met 21 augustus. 10 kampeerders krijgen hun eigen plekje. Op ongeveer 150 m² kunnen er zo 16 bubbels afgebakend worden. Tijs en zijn kampingkerels zorgen voor sanitaire voorzieningen en campingmateriaal in élke bubbel. Er wordt gezorgd voor een bar en campingwinkel en…entertainment!

De Chinezen

vzw De Kemping werd opgericht door het productiehuis De chinezen. De vzw heeft als doelstelling werkzoekende jongeren die moeilijk aan een job geraken werkervaring aan te bieden. Met een tijdelijk werkcontract zouden ze makkelijker aan een job kunnen geraken na de vakantie. Tijdens de radiouitzending werd er druk gefilmd en mogelijk krijgen we hiervan een fragmentje te zien in het gelijknamige tv-programma: De Kemping. De uitzending wordt gepland in januari op één.

Deze vind je wellicht ook leuk

Laat een commentaar achter