Cruise naar Noordkaap, Noorwegen

Al eeuwenlang was de Noordkaap een plek voor de avontuurlijke globetrotter, maar vandaag is deze magische plaats voor iedereen toegankelijk.  De ruwe bergklif rijst 307 meter boven de Noordelijke Ijszee en markeert het eindpunt van het Europese vasteland.  Het uitzicht vanop de klif is werkelijk adembenemend en de middernachtzon zal u voor altijd bijblijven.

Zelf had ik het genoegen om deze onvergetelijke cruise mee te maken.  Wat een ervaring!  Moeilijk te omschrijven, ik vergelijk het wel eens met een verblijf in een majestueus vier-sterren-hotel, dat zijn gasten in luxueuze omstandigheden ter bestemming brengt.

Met de MSC Meraviglia naar de Noordkaap

Zelfs doorwinterde ‘cruisers’ zullen de MSC Meraviglia ervaren als buitengewoon.  Meraviglia betekent ‘wonder’ en die naam is niet zomaar gekozen.  Het is een schip dat u zal verblinden door z’n design, comfort en liefde voor de zee.
Deze reis is een feest voor alle zintuigen!  Natuurliefhebbers vergapen zich aan de prachtige ongerepte vergezichten, fjorden, azuurblauwe rivieren, bergen en watervallen.  Gastronomen proeven de meest exquise gerechten aan boord.  Shoppers flaneren door pittoreske steden als Alesund, Trondheim, Troms, Honningsvag of de rozenstad Molde.

Zelfs zij die liever rust en stilte opzoeken kunnen zich heerlijk nestelen in één van de talrijke zitdekken aan boord,
om zich te koesteren in een weldadige middernachtzon.  Alleen ten noorden van de noordpoolcirkel zie je de zon niet onder de horizon zakken.   ‘Doorzakken’ tot in de late uurtjes is in deze contreien geen enkel probleem! Je hoeft hier zelfs het licht niet aan te steken om drie uur ‘s nachts.
‘s Avonds kan je terecht  in het magnifieke theater, waar het ‘Cirque du Soleil je opwacht voor een wervelende show.

Zal ik nog even doorgaan:  Sportlui vinden hier hun eigen fitness en alle sportfaciliteiten.   Er is een grandioos waterpark grenzend aan een ontspanningscentrum en ik zou zo nog even kunnen doorgaan.   Klik daarom even door naar de website van de Blauwe Vogel.  U vindt er alle info.  Goeie reis,of liever: God tur!

 

 

 

 

 

 

Deze vind je wellicht ook leuk

Laat een commentaar achter