Boerenbruiloft Rotem: Anita en Jef

https://soundcloud.com/user-489972202/boerenbruiloft-rotem

Er werd duchtig gefeest  in Rotem afgelopen weekend! Daar hielden ze een ‘boerenbruiloft’. Geen echt huwelijk voor alle duidelijkheid, maar een fijn dorpsfeest oude stijl. Bruid en bruidegom Anita en Jef,  werden thuis afgehaald in een mooi opgesmukte kar & paard.  Jef, met ondertussen 68 jaar op de teller, liet weten dat hij eindelijk ‘van straat’ was.

Boerenbruiloft anno 1890

‘Bobonneke’, grootmoeder van de bruid,  zat achteraan in de bruidskar.  Aan haar voeten een
voorraad jenever om de kou te trotseren. Zelf maakte ze er geen geheim van dat ze zichzelf regelmatig trakteerde op ne goeie druppel!    Ook het ‘melkmeisje’ kondigde aan dat er vandaag geen melk gedronken werd!
Eenmaal in het feestzaaltje van Café ‘t dorp bij betty en Chris, liet één van de licht aangeschoten feestelingen weten dat er best wat meer boerinnen welkom waren.  ‘Ik ben nog jonkman hé’ knipoogde hij, waarna hij in een aanstekelijke lach schoot.

Tijdens de optocht van de plaatselijke fanfare vertelde burgemeester  Peeters dat ze haar klompen had thuisgelaten.  “Dat loopt zo ongemakkelijk hé”
Ondertussen waren de schotels fijne charcuterie op de rood-wit geblokte tafelkleden gezet en de  boerenbrunch kon beginnen.  Het geheel werd muzikaal omlijst door de lokale harmonicaspeler.

frisse huwelijksnacht bovenop de hooiwagen

Een evocatie van een boerenbruiloft anno 1890.  Als toeschouwer werd je meer dan  100 jaar teruggeworpen in de tijd.  Geen echt huwelijk, maar niemand die zich hier aan stoorde.  Zowat gans het dorp liep prachtig uitgedost mee in de stoet.  Wil je er volgend jaar ook bij zijn?  Hou de kermiskalender in de gaten via deze website.

Op mijn vraag of de huwelijksnacht zich zou voltrekken bovenop een hooiwagen, maakte de bruidegom van 68 zich geen zorgen.  “Als de kar maar binnenstaat, want het is redelijk fris buiten.”

 

Deze vind je wellicht ook leuk

Laat een commentaar achter